welkomaccommodatietablesdhotesde molenactiviteitenfoto'starievenligging

 

Welkom in onze droom!

Aan de rand van het pittoreske middeleeuws dorpje Lesterps, gelegen in een prachtige vallei langs de rivier de Marchadaine, heten we jullie hartelijk welkom in onze droom  Le moulin de Douzy.

Geheel omringd door wondermooie natuur kom je terecht in een oase van rust waar niets moet, maar alles mag. Je voelt je onmiddellijk thuis, zalig!

In de buurt van het domein kunnen tal van activiteiten de sportievelingen en avonturiers onder jullie meer dan plezieren. En op cultureel en culinair gebied zorgt de streek voor verwondering en rillingen van genot. Kortom er is voor elk wat wils.

 
     

 

Ons domein

De oorsprong van het domein Le moulin de Douzy vinden we terug in de prachtige watermolen uit de 18de eeuw.

In de tuin kun je genieten van een heerlijk ontbijt of maaltijd of lekker languit relaxen in een hangmat. Het warme klimaat, de rust en de stilte nodigen uit om buiten te leven.
Voor de kleinsten bieden de ruime tuin met speelfaciliteiten, de rivier en de natuurlijke omgeving voldoende mogelijkheden om naar hartenlust te ravotten.

Op het domein stroomt de rivier de Marchadaine die de molen aandrijft. Het is een traagstromende rivier die volledig afgeschermd is zodat kindjes er niet kunnen invallen. Op de plaatsen waar de rivier door onze tuin stroomt, varieert de rivier van 2 tot 5 meter breedte en van 20 cm tot 1 meter diepte wat waterspelen uiterst aantrekkelijk maakt bij de zomerse temperaturen .

In de weide krijgen ook de koetjes en kalfjes voldoende ruimte om zich uit te leven. Deze prachtige weide geeft ons een mooie kans om een kinderboerderij te herbergen.

Centraal gelegen in de Poitou Charente in het zuidwesten van Frankrijk op 650 km van de Belgische grens vind je werkelijk alles terug voor een onvergetelijke vakantie . De prachtige omgeving ver weg van alle drukte en het warme klimaat vormen de ideale setting om te ontspannen en volop te genieten van rust. De combinatie met de talrijke activiteiten zorgt voor een vakantie die iedereen kan bekoren.

Wij heten jullie hartelijk welkom in onze droom waar we jullie als vrienden zullen ontvangen!

Didier & Anne

 
Nederlandsfrançaisenglishdeutsch